23/11/10

RUYRA: L'HOME I LA SEVA IMATGE


Presentació del llibre RUYRA: L'HOME I LA SEVA IMATGE de l'escriptora i assagista Lluïsa Julià


Aquest treball de recerca, ara publicat, ha estat mereixedor d'una de les dues beques convocades per dita Fundació. L'obra és una biografia que revela aspectes inèdits de l'escriptor gironí i que té per objectiu rehabilitar la seva imatge i la seva personalitat, posada en entredit per les opinions d'un altra escriptor, Josep Pla, qui de fet no el va conèixer, amb la publicació de l'homenot que va dedicar-li.
Revela també alguns aspectes de la intimitat de Ruyra pel que fa al matrimoni amb Teresa Llinàs, a l'adopció d'una nena i a la seva relació amb el científic Ramóm Turró.
Una interessant i important obra per reivindicar i conèixer millor a un gran escriptor, en paraules de Joan Maragall... "Príncep de la prosa catalana".
"Caldria fer emergir la figura i l'obra de Ruyra al nostre país. Caldria que Ruyra fos llegit a totes les escoles de casa nostra", ha vingut a dir l'escriptora Maria Teresa Bertran en la presentació de l'autora
i del llibre.


Hi intervindran: Xavier Pla, Anna Maluquer, Quim Curbet i l'autora, Lluïsa Julià.

ATENEU BARCELONÈS (Sala Verdaguer)
19:30-20:30h

1 comentari:

Albert Lázaro-Tinaut ha dit...

Un gradíssim escriptor, en Ruyra. Per què, en aquest país, oblidem tan aviat (i ignorem) els grans homes de lletres? Si preguntes qui era Joaquim Ruyra, ben poca gent t'ho sabrà dir...