2/5/10

Poesia Visual

EDUARDO KAC és un artista brasiler que es va donar a conèixer pels seus poemes digitals als anys vuitanta quan encara no es parlava d'Internet.
Va sorprendre el món amb el seu "art transgènic": primer amb una innovadora instal·lació anomenada Gènesi (1999), que incloïa un "gen d'artista" inventat per ell mateix, i després amb el seu conill fluorescent anomenat Alba (2000).

Eduardo Kac: Letter (1996)
Un poema de navegació que presenta a l’espectador una lectura des de tots els angles possibles. Una carta mitjançant un con espiral fet de paraules on tots els textos són creats com si fossin escrits per la mateixa persona.
El poema fa referència als moments del naixement i la mort de la família del poeta, com un vídeo documental d’una experiència de lectura interactiva.


Eduardo Kac - "Letter"
Uploaded by arginati22. - Check out other Film & TV videos.

2 comentaris:

Albert Lázaro-Tinaut ha dit...

Quinta experiència tan interessant! El Brasil té ara mateix un potencial artístic extraordinari i és un niu on trenquen ous moltes idees innovadores que prometen: cal seguir els joves brasilers perquè de segur que ens donaran moltes sorpreses.
Gràcies per fer-nos descobrir aquest artista de la paraula (i no només de la paraula).
Una abraçada.

Laura Dalmau ha dit...

Albert,sempre hi ha un pont poètic entre dues cultures, ja ho saps, aquests traductors extraordinaris que hi ha a casa nostra.