7/11/09

Museu de la Vida Rural

Aquest dissabte les paraules poètiques en forma de façana, aniran al voltant de l’art de les llavors:

alambí
rabasta
falç
volant
Aquestes paraules de la vida rural formen part de la façana del nou edifici adjacent del Museu de la Vida Rural de L’Espluga del Francolí, on és reverbera la llum.


El nou edifici, dissenyat per l’arquitecte Dani Freixes, simula un contenidor, representant aquest allunyament del món rural i llur respecte, tan palès a la nostra actualitat.
A l’entrada de l’edifici ens trobem una gran finestra al sostre que fa d’aparador d’unes grans forques de fusta penjades, com si aquella imatge oscil·lant formés part del tot i del res.


És un museu per passejar-se entre les eines del món rural, per visurar la premsa de raïm i el molí d’oli; per observar amb deteniment els vídeos didàctics que representen d’on surten els fruits de la terra; per gaudir dels jocs d’objectes en el pas del temps; i sobretot no us heu de perdre un vídeo excel·lent d’imatges i continguts sobre El blat, la vinya, l’olivera. El trobareu a la primera planta de l'edifici històric.

Tot un gran homenatge al món rural per poder aprendre sense pressa.6 comentaris:

Jordi Llavina ha dit...

Laura, gràcies per aquesta bella entrada! Una abraçada

Laura Dalmau ha dit...

Va ser una experiència molt enriquidora i més sent del Maresme, on el tema del camps és molt més llunyà. Gràcies a tu Jordi, per brindar-nos aquesta oportunitat de veure i xerrar.

Sif ha dit...

sona molt interessant.

Laura Dalmau ha dit...

Pau... quan tornis cap a Sant Cugat, et recomano fer una escapada al món rural i menjar bé a Vilafranca

Joan Calsapeu ha dit...

Vam menjar bé, sí. Prou. Però aquella mandonguilla de ja-no-recordo-quin-peix, tan menudoia i solitària enmig d'aquell oceà de porcellana blanca... A un li venien ganes de tirar-se dins el plat i anar a fer-li una mica de companyia.

Laura Dalmau ha dit...

...però la sopa va ser esplèndida de gust i la companyia grata d’escoltar