12/7/08

MULLA’T 2008

Aquest diumenge 13 de juliol, la Fundació Esclerosi Múltiple organitza la quinzena edició del Mulla’t.Les instal·lacions del DIR Diagonal de Barcelona acolliran l’acte central del “Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple”.


L’edició d’enguany vol batre el rècord de persones que es llancen simultàniament a la piscina per una causa solidària a les dotze del migdia.

A Catalunya aquest esdeveniment s’ha consolidat com el segon acte de solidaritat més multitudinari. L'any passat 90.000 persones van participar en aquesta iniciativa solidària.


Resultats de l’any 2007:

Entitats participants: 21
Piscines participants: 870
Persones participants: 91.230
Metres nedats: 58.202.000
Voluntaris: 3.024Què és l’esclerosi múltiple?
L’esclerosi múltiple és una patologia del sistema nerviós central que fa que el teu sistema immune es confongui i ataqui la mielina, la beina que envolta els nervis i que és l’encarregada de protegir i accelerar la transmissió de senyals al sistema nerviós.
Sense mielina, aquesta transmissió treballa de manera menys eficient i, en ocasions, podria arribar a desaparèixer. Si des del mateix moment del diagnòstic poses en marxa les teràpies i els tractaments farmacològics adequats, pots alterar l’evolució natural i reduir els símptomes i els problemes associats a la malaltia.