5/5/10

Exposició Rodney Graham


A través del bosc és una exposició de l’artista canadenc Rodney Graham que examina l’evolució de la seva complexa obra artística, basada inicialment en l’adaptació de models literaris i influïda per l’art conceptual dels anys setanta.


El propòsit d'aquesta exposició a Barcelona, Basilea i Hamburg és presentar en aquestes tres ciutats un artista que té les seves arrels artístiques en l'art conceptual dels anys vuitanta i que des de la seva primera època a Vancouver ha ampliat constantment els seus conceptes, fins al punt que ara és capaç de produir obres en uns mitjans tan diversos com la literatura i la música, la fotografia, el cinema i la pintura.

El títol de l’exposició, A través del bosc, està extret d'un passatge fonamental de la traducció anglesa de Lenz, l'obra de Georg Büchner, i expressa el tema romàntic de l'home perdut en el bosc. Hem triat aquesta expressió com a leitmotiv i principi configurador de l'exposició: el bosc i les seves clarianes com a lloc i com a metàfora de l'obra de Rodney Graham.


30/01/2010 - 18/05/2010
MACBA